neděle 29. května 2016

Špagety s krůtím masem, zeleninou, sušenými rajčátky a kapary



Krásné odpoledne!


Existuje několik pokrmů,
které lze připravit relativně rychle 
a přesto uspokojí dokonale vaše chutě.
Já osobně bych mohla existovat bez masa,
ale pokud už si mám maso dát,
většinou je to bílé maso.
A k tomu hromadu zeleniny a jsem spokojená.
Tyhle špagety mají proto v sobě to, 
co mám ráda.
Bílé maso, zeleninu, česnek a nádech jihu 
- kapary a sušená rajčata.


Suroviny:

balíček špaget, 3 plátky z krůtího prsa, olivový olej, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 7 sušených rajčátek, 1 žlutá paprika, 1 mladá cuketa, 3 lžíce kapar, 1 lžíce olivového oleje, 50 g parmazánu, sůl, pepř, citronová šťáva z 1/2 citronu, kudrnačka



Dáme si vařit špagety - uvaříme na skus.
Mezitím v hluboké pánvi rozpálíme olivový olej.
Plátky masa nakrájíme na stejně velké kostičky 
a orestujeme na rozpáleném oleji.
Maso z pánve vyjmeme
 a  odložíme přikryté do trouby stranou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno 
a orestujeme.
Mezitím si pokrájíme další zeleninu - 
papriky na stejně velké kostičky, 
cukety na kolečka a ty pak ještě na 1/4, 
sušená rajčátka překrojíme ještě na menší kousky, 
česnek na plátky.
Zeleninu postupně přidáváme na pánev 
a restujeme.
Jakmile máme špagety uvařené, 
přidáme sběračku vody, ve které se špagety vařily, do pánve se zeleninou, 
špagety přecedíme  
a přidáme k orestované zelenině, 
do pánve dále vložíme maso,
 kapary, 
nasekanou hrst kudrnačky,
 přikápneme šťávu z půlky citronu,
nastrouhaný parmazán, 
osolíme, 
důkladně promícháme
 a necháme ještě chvilku prohřát, 
aby se voda téměř vyvařila. 
Na talíři dozdobíme ještě další nasekanou kudrnačkou
 a čerstvě mletým pepřem.








Za pár minut budete mít letní oběd nebo večeři připravený.




Hezký zbytek dne!


Vaše Radka








2 komentáře: