pondělí 14. dubna 2014

Brokolicový nákyp

Brokolice patří k naší oblíbené zelenině. I když je pravdou, že od určité doby ji mám ráda spíše zapékanou, než je tak povařenou. Takže pokud i vy ji máte rádi, zde je recept na výborný brokolicový nákyp. Je dobrý nejen teplý, ale i za studena, třeba jako dobrá svačina při práci na zahrádce :-)



Suroviny:

1 brokolice, cca 15 dkg vepřové dušené šunky, cca 10 dkg sýru eidam, 3 stroužky česneku, strouhanka, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Nejprve si dáme povařit  brokolici (na jednotlivé růžičky) na skus  v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně se zakysanou smetanou, dvěma vajíčky, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, přidáme nakrájenou bokolici, prolisovaný česnek a asi hrst strouhanky. Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naneseme směs a necháme zapéct v troubě cca na 180 stupňů,do doby, než na povrchu zezlátne.



2 komentáře:

  1. Raduš zaujal mě tvůj recept. Už vím co budu mít dnes na oběd.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc jsem si pochutnala, jen eidam jsem nahradila kvalitnějším sýrem.

    OdpovědětVymazat